Videos
Loading the player ...
 • ondernemingsprofiel
 • We gaan verder

  Kabelproducent SAB - Wij zijn een van de toonaangevende fabrikanten van kabels, kabelbomen en temperatuurmetingen. Meer dan 60 jaar ervaring in kabelproductie, temperatuurmeting en regeltechniek hebben van een eenmanszaak een bedrijf gemaakt met bijna 500 medewerkers. Onze kracht is niet alleen de productie van standaardproducten, maar ook de ontwikkeling en productie van speciale producten volgens de specificaties van de klant. Elk jaar produceren wij meer dan 1500 speciale producten op verzoek van onze klanten. Elk product is een uitdaging voor ons technisch team.

productenportefeuille
           • Kabels en draden

              • Hoogwaardige elektrische kabels en draden, maar ook speciale kabels die speciaal zijn vervaardigd volgens uw eisen en voor uw individuele toepassing.
               U vindt de juiste kabel niet in onze catalogus "Flexibele kabels"? Neem dan contact met ons op! Wij vinden de oplossing voor u!
                • Halogeenvrije kabels

                • Halogeenvrije kabels & leidingen zijn toepasbaar in kwetsbare gebieden zoals bijvoorbeeld openbare gebouwen en instellingen of spoorvoertuigen en in gebieden waar de algemene veiligheidseisen voor kabels zeer hoog zijn.

                 De gebruikte kabels moeten niet alleen halogeenvrij zijn, maar moeten ook vlamvertragend en zelfdovend zijn en mogen de vlamverspreiding niet bevorderen. Al deze eigenschappen worden gecombineerd in onze halogeenvrije SABIX®-kabels & -draden. Halogeenvrije SABIX®-kabels kunnen volledig worden gerecycled en in afzonderlijke componenten die nieuw aan hun broncyclus worden geleverd. Kabels met FRNC-buitenmantel voorkomen vlamverspreiding in geval van lokale vlammen en zijn vlamvertragend en zelfdovend volgens VDE, EN en IEC. Ze voldoen aan de rookdichtheid volgens IEC, EN, VDE en BS.

                 In het volgende overzicht willen we u een overzicht geven van de verschillende constructietypes van afgeschermde kabels & draden die vaak worden gebruikt voor industriële toepassingen. Als u geen geschikte LSZH-kabel voor uw speciale toepassing vindt, neem dan contact op met onze kabeldeskundigen. Als toonaangevende fabrikant van speciale kabels zijn wij in staat om een speciale kabel te ontwerpen en te produceren die aan uw speciale eisen voldoet.

                • Flexibele Kabelbaankabels

                • Flexibele kabels voor kabelbanen zijn speciaal ontworpen voor gebruik met hoge omgekeerde buigspanningen, zoals bijvoorbeeld in productielijnen, hoge rekopbergplaatsen of pacingmachines. Ze vertonen een zeer goede duurzaamheid met een zeer kleine buigradius.

                 Kabelbaankabels worden speciaal geproduceerd voor toepassingen met een zeer flexibele buigspanning. Een van onze topproducten binnen dit assortiment is ons type S 980 P. Met UL-erkenning, CSA- en VDE-goedkeuring weerspiegelt deze kabel de hoge kwaliteitsstandaard van onze kabelbaankabels.

                 Onze zeer flexibele kabels zijn geschikt voor constant gebruik met extreem hoge buigspanning tijdens meerploegendiensten. U kunt onze geavanceerde kabeltechnologie gebruiken om de efficiëntie van uw machines en apparaten te verbeteren en zo uw concurrenten altijd een stap voor te zijn.

                • Servo-motor kabels

                • Servo-motor kabels zijn ontwikkeld voor de snelle aansluiting van computergestuurde CNC machines zoals bijvoorbeeld CNC molens of boormachines. Ze combineren een probleemloze combinatie van stroomtoevoer en datatransmissie. Motoraansluitkabels, feedbackkabels en transmissiekabels behoren tot de servo-motorkabels. Andere toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld de motorconstructie voor de temperatuurregeling of industriële velden met intelligente servoaandrijvingen.
                • ETFE-, FEP-, PFA-kabels & -draden

                • Extreem ruwe omgevingen vragen om zeer resistente materialen. Aan deze eisen wordt voldaan door onze kabels van ETFE, FEP of PFA. Deze kabels kunnen worden gebruikt voor een temperatuurbereik van -90°C tot + 260°C. Bovendien zijn onze ETFE-, FEP- en/of PFA-geïsoleerde kabels bestand tegen vele chemische invloeden met een hoge mechanische weerstand tegelijkertijd. Mogelijke toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld de chemische industrie, de ovenbouw en de telecommunicatie.

                 In het volgende overzicht willen wij u een overzicht geven van verschillende soorten constructiebestendige kabels & leidingen die vaak worden gebruikt voor industriële toepassingen. Als u geen geschikte kabel voor uw speciale toepassing vindt, neem dan contact op met onze kabeldeskundigen. Als toonaangevende fabrikant van speciale kabels zijn wij in staat om een speciale kabel te ontwerpen en te produceren die aan uw speciale eisen voldoet.

                • Buskabels

                • Buskabels worden gebruikt voor de digitale signaaloverdracht tussen bijvoorbeeld sensoren en de bijbehorende weergaveapparaten. Door de hoge overdrachtssnelheid en datastroom zijn standaarddatakabels niet meer voldoende. Voor toepassingen als bijvoorbeeld pakkettransportbanden, sorteerunits in recyclingbedrijven en het sorteren van glasafval zijn een zeer snelle overdracht, evalutatie en reactie van het grootste belang. Wij produceren kabels voor bijna alle standaard bussystemen zoals bijvoorbeeld Interbus-S en loop, CAN-bus, Profibus, DeviceNet en Safety Bus.

                 In het volgende overzicht geven wij u graag een overzicht van de bus- & ethernetkabels voor de verschillende bussystemen die vaak voor industriële toepassingen worden gebruikt. Als u geen geschikte kabel voor uw bussysteem vindt, neem dan contact op met onze kabeldeskundigen. Als toonaangevende fabrikant van speciale kabels zijn wij in staat om een speciale buskabel te ontwerpen en te produceren die aan uw eisen voldoet.

                • Torsiekabels

                • Torsiegevoelige data- en besturingskabels zijn ontworpen voor toepassingen als verbindingskabels in diverse industriële gebieden, bijv. de bouw van industriële robots of installaties en de bouw van werktuigmachines. Deze kabels zijn geschikt voor middelmatige mechanische belasting, met name schuur- en schrobspanning, voor continu flexibele torsiespanning met tegelijkertijd continu flexibele buigspanning bij vrije beweging zonder trekbelasting. Torsiekabels kunnen overal worden toegepast waar door de constructie de toepassing van kabelbanen onmogelijk is, ook in droge, natte en vochtige ruimtes, in ex-proofed ruimtes en bij lage temperaturen.
                • Speciale kabels, hybride kabels

                • Speciale kabels en hybride kabels worden altijd gebruikt wanneer technische problemen niet goed kunnen worden opgelost met standaardkabels. Als klant van SAB Bröckskes krijgt u in ieder geval de beste oplossing. Daarom zijn wij graag uw specialist voor speciale kabels. Of het nu gaat om een kabel uit ons standaardprogramma of om een compleet nieuwe hybride kabel: wij werken intensief met u samen om uw wensen en behoeften te realiseren.
                 Hoe dan ook, u profiteert van onze variatie en flexibiliteit die naast ons brede standaardassortiment van kabels een van onze speciale sterke punten is. Wij produceren voor u bijna elk type speciale kabel al met een minimale hoeveelheid van 500 m, in bepaalde afmetingen al voor 100 m - precies volgens uw individuele bouweisen.
                • Tray-kabels

                • Tray Cables volgens UL 1277 voor vaste installatie in kabelgoten en kabelgoten. Sommige hebben speciale olie- en UV-bestendige mantelmaterialen, andere zijn permanent geschikt voor gebruik tot + 105°C volgens UL-AWM en tot + 90°C volgens (UL) en c(UL ). Deels hebben ze speciale eigenschappen in geval van brand volgens (UL) FT4 en c(UL)FT1, FT2 en FT4. Mogelijke toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld transport- en transportbanden, flessenvulstations of werktuigmachines.
                • Bedieningskabels - Aansluitkabels

                • De besturings- en aansluitkabels worden gebruikt voor de stroomvoorziening van elke elektromotor. Over het algemeen hebben ze een groen/gele aardingsgeleider in de buitenste laag van de verdraaide assemblage. Om de verspreiding van optredende elektromagnetische velden te voorkomen, produceren wij vaak besturingskabels met vertind koper vlechtwerk. Verder produceren wij kabels met een buitenmantel van PUR die geschikt zijn voor een toepassing onder zware omgevingsomstandigheden, zoals bijvoorbeeld in de glasproductie of in de metaalverwerkende industrie.

                 In het volgende overzicht geven wij u een overzicht van de verschillende soorten besturingskabels & -draden die vaak voor industriële toepassingen worden gebruikt. Als u geen geschikte kabel vindt voor uw speciale toepassing, neem dan contact op met onze kabeldeskundigen. Als toonaangevende fabrikant van speciale kabels zijn wij in staat om een besturingskabel te ontwerpen en te produceren die voldoet aan uw speciale eisen.

                • Datakabels worden gebruikt voor de probleemloze overdracht van signalen. De kleine stromen kunnen worden beschermd door aluminium gecoate PETP-folies, kopervlechtwerk en/of wikkelingen tot 100 % dekking. De signaalontkoppeling wordt bovendien gerealiseerd door paarsgewijs gedraaide aders. Onze datakabels worden bijvoorbeeld gebruikt voor de overdracht van meet-, regel- en spraaksignalen in elektronische regelapparatuur of in schakelkasten.

                 Moderne elektronica en geminiaturiseerde apparaten vereisen datakabels met de kleinste doorsneden, de beste afscherming en de hoogste flexibiliteit. SAB-datakabels voldoen in hoge mate aan deze eisen. Verschillende soorten afschermingen, d.w.z. enkele of dubbele schermen, vertinde koperen wikkelingen of vlechten, beschermen de kabels tegen hoogfrequente buiteninterferentie. Verschillende soorten strengen (in lagen of paarsgewijs) kunnen onderlinge interferentie van aangrenzende circuits voorkomen. Vooral in het computertijdperk zijn datakabels essentieel geworden en moeten ze voortdurend worden aangepast aan de nieuwste technische ontwikkelingen. De kleurcode met verwijzing naar DIN 47100 garandeert een perfecte toewijzing van de aders voor de aansluiting van de kabel. De kabels worden geproduceerd volgens de gebruikelijke DIN VDE-voorschriften.

                • Siliconenkabels (Besilen)

                • Siliconenkabels worden gekenmerkt door hun hoge temperatuurbestendigheid tot + 250°C in combinatie met een permanente flexibiliteit. Door de reticulated molekular structuur behouden ze hun oorspronkelijke vorm, zelfs met temperatuursinvloed. Siliconenkabels zijn halogeenvrij. Bovendien is het het enige door ons behandelde materiaal op siliciumbasis waarmee het behoud van de functie in geval van brand kan worden bereikt. Hittebestendige siliconenkabels worden bijvoorbeeld gebruikt in staalfabrieken, walserijen en gieterijen voor de interne bedrading van lampen of in de behandeling van glas en keramiek.
                • Compensatie- en verlengkabels

                • Compensatiekabels & thermokoppel verlengsnoeren worden gebruikt voor de overdracht van thermo-elektrische spanning van thermokoppel naar een koude verbinding, de zogenaamde "black box".

                 Vanwege de verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld in smelterijen, koelhuizen of in vloeibare gassystemen waar altijd een betrouwbare en veilige overdracht van de optredende thermo-elektrische spanning in mV moet worden gewaarborgd, zijn de door ons geproduceerde compensatiekabels & thermokoppel verlengsnoeren met verschillende materialen geïsoleerd, waarbij de thermo-elektrische spanning en de kabel worden beschermd door vlechtwerk, folies en/of bepantsering.

                         • KABELBOOM

                              • Met onze dochteronderneming "KANSA Kabeltechnik" hebben wij bij SAB BRÖCKSKES ons assortiment uitgebreid met kabelboomproducten. Het maakt niet uit of het een standaard of speciaal product is, wij ontwerpen en produceren zowel hoogwaardige kabels als kant-en-klare kabels met stekker. Wij bieden een breed productassortiment van kabelbomen met enkele aders, kabels of complete kabelsets volgens uw speciale voorschriften en eisen.

                               Onze harnaskabels worden gebruikt voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in de auto-industrie, machine- en installatiebouw en in de aandrijving van huishoudelijke apparaten. De gevarieerde combinatiemogelijkheden van stekkertypes en klemmen bieden economische oplossingen, samen met de talrijke toepassingsmogelijkheden van de verschillende door SAB behandelde materialen.

                               Neem contact met ons op. - Wij vinden uw individuele oplossing!

                              • UL-gecertificeerde kabelboom

                              • Totaal oplossing- van kabelproductie tot aan UL gecertificeerde kabel assemblage

                               Reeds 75 jaar levert SAB als kabelproducent zowel de nationale als internationale industrie met Speciaalkabels en geassembleerde kabel en draad uit één enkele bron. Het grote voordeel van een totaaloplossing voor de industrie zit niet alleen in het kunnen produceren van speciaal op klantwens gemaakte producten, maar ook in het kunnen leveren van voor-geassembleerde kabels voor directe installatie in de toepassing.  

                               SAB Bröckskes GmbH & Co. KG heeft met de certificering van de kabelassemblage naar UL standaard Wiring Harness "category ZPFW2 (UL)" en "ZPFW (Canada)", het productprogramma aan geassembleerde kabels afgerond en versterkt daarmee de positie als specialist voor klantspecifieke kabelassemblages.

                               De SAB BRÖCKSKES GmbH & Co. KG heeft haar assortiment kabelbomen aangevuld met de certificering volgens UL Standard Wiring Harness" categorie ZPFW2 (UL) en "ZPFW8 (Canada)" en versterkt hiermee haar positie als kabelspecialist voor kabelbomen volgens de specificaties van de klant.

                              • Uitgeruste speciale kabels

                              • Wij produceren kabelassemblages volgens uw speciale eisen. De verschillende combinatiemogelijkheden van stekertypes en klemmen en de verschillende basis- en mantelmaterialen van onze kabels bieden economische oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen.
                              • Voorgemonteerde KOAX-BNC kabels

                              • Binnen de hoogfrequent technologie zijn veel hoogwaardige, flexibele en probleemloze coaxkabels nodig. Als een van de wereldwijd toonaangevende kabelfabrikanten heeft SAB Bröckskes een verscheidenheid aan kabeloplossingen in haar assortiment en biedt daarnaast ook complete oplossingen met de bijbehorende coaxiale connectoren. Daarom zijn er meerdere stekkercombinaties beschikbaar, zoals bijvoorbeeld BNC, TNC, SMA, SMB en Microdot. Vooral voor toepassingsgebieden met mechanische belasting, zoals trillingen of wrijving, is de coaxiale ruisarme kabel een uitstekende oplossing om tribo-elektrische stoorspanningen of ruis te onderdrukken. Als u uw oplossing nog niet hebt gevonden, neem dan contact met ons op. Als fabrikant van speciale kabels zijn we altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
                              • Voorgemonteerde USB 3.0-kabels

                              • De voordelen van de USB 3.0 technologie ten opzichte van USB 2.0 met betrekking tot de gegevenssnelheid tot 5 Gigabit/s leiden tot een toenemende vraag naar dit transmissietype.

                               Vooral met betrekking tot real-time gegevens kunnen briljante displays worden gerealiseerd. Bovendien is er een universeel bruikbare interface via USB plug. Dit maakt het mogelijk om eenheden en toepassingen te ontwikkelen die op bijna alle terminals kunnen worden aangesloten dankzij de wijdverspreide en gestandaardiseerde interfaces.

                               Om een geruisloze overdracht te garanderen voor de meest uiteenlopende toepassingen, van handbewegingen tot hoge snelheden en versnellingen van een axiale robotunit, moeten de materiaalkeuze en productieprocessen perfect op elkaar zijn afgestemd. Daarom houden we naast kabelsymmetrie en signaalintegriteit rekening met een nauwkeurige pasvorm en transmissiebetrouwbaarheid van de vereiste connectoren.

                               Het is ons doel om een complete en betrouwbare "plug and play" oplossing te ontwikkelen.

                              • Duw-trekkabels met harnas

                              • Push-pull connectoren worden overal gebruikt waar een robuuste, gemakkelijk los te maken verbinding nodig is. De connectoren van LEMO, ODU, Yamaichi of Fischer zijn wereldwijd beproefd en verkrijgbaar in verschillende configuraties (spanning, dichtheid, materiaal).

                               SAB Bröckskes verwerkt deze connectoren tot oplossingen op maat waarbij hoogwaardige kabels worden gecombineerd met hoogwaardige connectoren. Een breed scala aan connector-/kabelvariaties voor medische, meet- of defensietechnologie is mogelijk. Op maat gemaakte markeringen en de installatie van geheugenmodules (TEDS) zijn andere voordelen die SAB Bröckskes biedt.

                               Enkele voorbeelden van assemblages op het gebied van meettechnologie vindt u op de volgende pagina's.

                              • Geharnaste Ethernet Kabels

                              • Voorgeassembleerde patchkabels voor industriële Ethernet-toepassingen zijn geschikt voor eenvoudige en tijdbesparende aansluiting op locatie. Speciaal voor zeer flexibele toepassingsgebieden zoals automatisering en robotica, heeft SAB Bröckskes industriële Ethernetkabels met RJ45/M12-connectoren gecombineerd in de productreeks SAB CATLine .

                               SAB CATLine aansluitkabels van CAT 5 tot CAT 7A zijn:

                               • temperatuurbestendig van -40°C tot + 125°C
                               • UV- en ozonbestendig
                               • bestand tegen olie en vet
                               • bestand tegen agressieve chemicaliën en reinigingsmiddelen
                               • geschikt voor sterke mechanische belasting zoals bijvoorbeeld in kabelkettingen en robots
                                Patchkabels in variabele lengtes met gemonteerde of gegoten stekkers worden geproduceerd en geleverd vanuit onze fabriek voor individuele klantoplossingen. De stekkertypes zijn divers en kunnen op verzoek individueel worden gekozen. Klantspecifieke markeringen of kleuren zijn al mogelijk voor kleine hoeveelheden.
                              • Aanpassing voor ETAS meettechniek

                              • De technische ontwikkeling in de automobielindustrie wordt vaak geconfronteerd met uitdagingen bij het bedraden van sensorsystemen voor meettaken. Dit geldt ook voor toepassingsgebieden van ETAS-meettechniek, zoals meting en kalibratie van parameters en variabelen van regelapparaten.

                               Een typisch voorbeeld is de implementatie van metingen in reeds vooraf uitgeruste voertuigen waarin alle kabels al zijn gelegd. In het geval dat in de meetketen "regelapparaat - poortkabel - module" slechts één component niet compatibel is, moet de implementatie van de metingen worden gerealiseerd door de overeenkomstige aanpassing.

                               Hiervoor heeft SAB BRÖCKSKES speciale oplossingen ontwikkeld. Individuele kabellengtes, nieuwe producties, zelfs voor zeer kleine hoeveelheden, individuele markering en directe service ter plaatse completeren ons productassortiment.

                              • Speciale kabels

                              • Wij stellen onze kabels en draden direct samen volgens uw individuele eisen en specificaties.

                               De gevarieerde combinatiemogelijkheden van stekkers en aansluitingen en de verschillende basis- en mantelmaterialen van onze kabels bieden economische oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld met: Harting stekkers, Lemo stekkers, Sub-D stekkers, stekkerverbindingen, M12, RJ45 stekkers, kabels met gestripte buitenmantel en draadisolatie en kabels met adereindhulzen.

                               Doorslaggevend is de nauwe samenwerking met onze kabelexperts, die samen met u een geassembleerde kabel ontwikkelen die precies is afgestemd op uw toepassing.

                                       • Temperatuur Meettechniek

                                          • Tot voor een aantal eeuwen terug was de mensheid enkel in staat om een subjectief verschil tussen warm en koud vast te stellen. De uitvinding van de eerste objectieve temperatuur meet- instrumenten, gebaseerd op het uitzetten van lucht, gaat terug naar Galileo Galilei, in 1592.      

                                           Heden ten dage bestaat de temperatuur meettechniek uit een groot scala aan gespecialiseerde sensoren en methodes, waartoe we in staat zijn exacte waarden te meten van de thermodynamische toestand van materie. Van temperaturen tussen 0°K (absolute nulpunt) en bijvoorbeeld de temperatuur van onze zon.  

                                           Elektrische thermometers zetten de fysieke waarde van temperatuur om in een afhankelijk signaal. Afhankelijk van het type sensor (toepassing) is er in de meeste gevallen een hulpvoeding noodzakelijk. Een belangrijk voordeel komt voort uit de goede overdracht van de elektrische waarden over grote afstanden. De omvorming en indicatie van temperatuur kunnen daardoor ver van elkaar gesitueerd zijn. De meet- waarden en signalen kunnen uiteindelijk eenvoudig geïntegreerd en verwerkt worden in aansturings- of procesgeleiding systemen.

                                                   • INDUSTRIËLE KABELS EN DRADEN

                                                      • Industriële kabels en draden voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen
                                                       SAB Bröckskes biedt een breed scala aan kabels voor bijna alle toepassingsgebieden. Mocht u in ons standaard kabelprogramma niet de juiste kabel vinden, neem dan contact met ons op.
                                                       Ons technische team ontwikkelt graag samen met u een passende kabel volgens uw speciale eisen.
                                                       Als specialist voor speciale kabels behoort het tot onze core business om een op maat gemaakte oplossing voor uw individuele toepassing te analyseren en te ontwerpen.
                                                        • Kabels voor e-mobiliteit

                                                        • Het toekomstige energieconcept kan niet worden gerealiseerd zonder elektrische mobiliteit. E-mobiliteit zal de belangrijkste component zijn voor een slimme en hulpbronbesparende levensstijl die veel intersectorale veranderingen en productinnovaties met zich mee zal brengen.
                                                         SAB Bröckskes volgt ook de trend en ontwikkelt DC laadkabels voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Onze kracht is het ontwerpen van speciale oplossingen volgens uw individuele toepassing. Daarom is SAB in staat om aan de meest uiteenlopende eisen te voldoen.
                                                         Het maakt niet uit of u zeer flexibele kabels, haspelkabels of kabels die geschikt zijn voor zeer flexibele kabelkettingtoepassingen nodig hebt. Neem contact met ons op zodat we de oplossing op maat voor u kunnen ontwikkelen.
                                                        • Automatiseringskabels

                                                        • SAB Bröckskes biedt de meest uiteenlopende kabels voor de automatiseringsindustrie. Bent u op zoek naar een flexibele data- of besturingskabel, een motoraansluitkabel met of zonder totale afscherming of een zendkabel?
                                                         Ons brede assortiment biedt kabels voor de meest uiteenlopende eisen. Mocht u niet het juiste kabeltype vinden, dan ontwikkelen onze experts speciaal voor u de optimale oplossing!
                                                        • Robotkabels

                                                        • De robotkabels van SAB Bröckskes zijn speciaal ontwikkeld voor de hoge mechanische belasting in de robotindustrie. De robotkabels moeten bestand zijn tegen miljoenen buigcycli en tegen trek- en torsiespanningen. Daarnaast zijn er de meest uiteenlopende eisen op het gebied van temperatuur, olie en chemische bestendigheid. Om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen, worden onze robotkabels in onze eigen testsystemen getest op prestaties en weerstanden.
                                                        • Spoorwegkabels

                                                        • Spoorwegkabels zijn zeer belangrijk om de huidige uitdagingen waarmee de spoorwegindustrie wordt geconfronteerd het hoofd te bieden. Het maakt niet uit of het gaat om de stroomvoorziening aan boord of in de basis van het spoor, verschillende besturingstaken, gegevensoverdracht of dat er een compleet kabelnetwerk nodig is - op alle gebieden zijn kabels nodig voor de hoogste prestatie-eisen. Naast het feit dat de gebruikte spoorwegkabels halogeenvrij zijn, moeten ze vlamvertragend en zelfdovend zijn en mogen ze de vlamverspreiding niet bevorderen.
                                                        • Kabels voor de lampen- en verlichtingsindustrie

                                                        • Vooral in de bliksemindustrie zijn kabels nodig die bestand zijn tegen hoge en schommelende omgevingstemperaturen tot + 180°C. Voor deze toepassing biedt SAB Bröckskes een breed scala aan Besilen-geïsoleerde kabels en strengen. Deze worden met name gebruikt voor de binnenbekabeling van lampen en apparaten en voor de bekabeling van schakel- en verdeelkasten met een lage mechanische belasting.
                                                        • Kabels voor liftbesturing

                                                        • SAB Bröckskes biedt verschillende kabels voor liften en transportmiddelen. Naast de verhoogde veiligheidseisen zijn een lange levensduur en een hoog rendement met een grote inbouwlengte onze eerste inspanningen. Of het nu gaat om ronde of platte, halogeenvrije, met sisalvezelsnoer of staalkabel als draagelement, neem contact met ons op zodat we de juiste kabel voor uw speciale toepassing kunnen ontwikkelen.
                                                        • Ethernet-kabels

                                                        • SAB Bröckskes heeft veel nieuwe kabeloplossingen ontwikkeld dankzij de sterke innovatieve kracht van de automatiseringsindustrie. Afhankelijk van de toepassing kunnen wij vandaag de dag CAT 5- en CAT 6-kabels aanbieden voor flexibele, continue flexibele en thermische belasting en als haspel- en robotkabels als speciale constructie.
                                                        • Kabels voor windenergiecentrale

                                                        • Windenergie is booming - er worden nieuwe windenergiecentrales gebouwd waar altijd hoge en constante windsnelheden heersen. Om een soepele werking te garanderen, zijn er op dit gebied speciale kabels nodig voor de meest uiteenlopende toepassingen. SAB Bröckskes heeft verschillende kabels ontwikkeld voor verschillende toepassingen in windenergiecentrales, zoals bijvoorbeeld POF-vezeloptiek en hybride kabels voor gegevensoverdracht voor een EMC-veilige signaaloverdracht in schakelkasten van windenergiecentrales.
                                                        • Kabels voor luchthavenapparatuur

                                                        • SAB Bröckskes biedt een breed scala aan kabels voor luchthavenfaciliteiten. Of het nu gaat om kabels voor de installatie in passagiersbruggen, als bedradingskabel, voor continu flexibele toepassingen of als kabels voor bussystemen, SAB Bröckskes is uw innovatieve partner voor probleemloze processen.
                                                        • Kraan- en transportbandtoepassingen

                                                        • Met name in havenkraansystemen en containerbehandelingskabels is behoefte aan een ruwe behandeling en een hoge mechanische belasting. Daarom biedt ons productiegamma de meest uiteenlopende speciale kabels die een zeer goede treksterkte, scheurweerstand en uitstekende slijtvastheid en inkepingsweerstand vertonen. Uiteraard zijn al onze kabels zonder schadelijke stoffen volgens RoHS - richtlijn 2002.
                                                        • Kabels voor eTicketing systemen

                                                        • Speciaal voor E-ticketing systemen zijn zeer flexibele kabels nodig. Heeft u onze hulp nodig? Wij handelen snel en vakkundig. Als pionier op het gebied van halogeenvrije en brandvertragende kabels zijn wij uw eersteklas partner.
                                                        • USB 2.0 / 3.0 kabels

                                                        • De robotkabels USB 2.0 en USB 3.0 zijn ontwikkeld voor hoogfrequente datatransmissie in de industrie. In de industrie zijn intelligente beeldverwerkingssystemen erg belangrijk. Ze zijn de sleutel tot meer efficiëntie, precisie en productiviteit bij de installatie en behandeling door robots voor de meest uiteenlopende toepassingen. Of het nu gaat om de identificatie van onderdelen en componenten, om visuele inspectie, lasnaadcontrole of om het verzamelen van barcodes of typetests; overal waar een snelle en betrouwbare verzameling en overdracht van gegevens van de camera naar de industriële pc absoluut belangrijk is. Onze zeer flexibele robotkabels USB 2.0 en USB 3.0 zijn speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Het garandeert uitstekende overdrachtseigenschappen omdat het vereist is voor intelligente beeldverwerking onder extreme industriële toepassingsomstandigheden.
                                                        • Marinekabels voor de scheepsbouw

                                                        • De eisen die aan scheepskabels in de scheepsbouw worden gesteld, nemen toe door de toenemende vraag naar een laag gewicht en een hoog rendement. Scheepskabels moeten worden geïnstalleerd in smalle ruimtes die de hoogste kabelflexibiliteit vereisen. Bovendien moeten de scheepskabels halogeenvrij, vlamvertragend en zelfdovend zijn. Scheepskabels mogen geen vlamverspreiding bevorderen. Bovendien moeten de scheepskabels een laag eigen gewicht hebben en bovendien voldoen aan verschillende internationale goedkeuringen.
                                                        • Haspelkabel

                                                        • SAB Bröckskes biedt haselingkabels aan voor verschillende toepassingsgebieden. Of u nu kabels zoekt met of zonder koperen afscherming, voor veer- en motorkabelhaspels, hijstoestellen, transportsystemen, landbouwmachines met middelmatige of verhoogde mechanische belasting of als besturingskabel voor kraanarmen, bij SAB Bröckskes vindt u een breed productassortiment.
                                                        • SAB Bröckskes biedt verschillende producten voor de verwerkingstechniek. Toepassingsgebieden voor onze kabels zijn bijvoorbeeld mijnbouwtechniek, theater- en podiumtechniek, mobiele kranen, liften en transportmiddelen, container- en containerkranen.
                                                        • De SAB Clean Room Cables worden gebruikt voor cleanroomtoepassingen. Het maakt niet uit of het wordt toegepast voor de productie van halfgeleiders, in machines voor de productie van beeldschermen, in apparaten van biologische of medische techniek of in de voedsel- of medicijnindustrie. De SAB Clean Room Cables voldoen aan de hoogste eisen volgens ISO 14644-1 en US Federal Standard 209 E.
                                                        • SABIX Ultra - flexibel + brandbeveiliging

                                                        • brandbeveiliging - halogeenvrij - flexibiliteit - oliebestendigheid - dat zijn de kenmerken die ons nieuwe productassortiment SABIX Ultra verenigt. Dankzij het nieuwe mantelmateriaal kan de kabel worden gebruikt voor flexibele toepassingen en vertoont hij de hoogste brandwerende eigenschappen zoals EN 60332-3 Cat C of D, respectievelijk de Franse norm NF C 32-070 C 1.
                                                        • Hittebestendige kabels

                                                        • In sommige productiefaciliteiten zijn de omstandigheden warm. Voor dit toepassingsgebied heeft SAB Bröckskes de hittebestendige kabels en draden ontwikkeld. Het maakt niet uit of het wordt gebruikt in de staal- of kunststofverwerkende industrie, in de koel- of warmtetechniek, in de airconditioningtechniek, in de lampenindustrie of in de saunabouw.
                                                        • Sensorkabel

                                                        • In bijna alle industriële sectoren is een elektronische meting, controle en automatisering van het grootste belang. Sensoren en meettechniek zijn nauw met elkaar verbonden en op veel gebieden kun je niet zonder. Met meer dan 60 jaar ervaring in de kabelproductie zijn wij een competente partner voor de ontwikkeling en productie van hoogwaardige sensorkabels. De eisen van onze klanten zijn onze grootste zorg
                                                        • Staalindustrie

                                                        • Vandaag de dag kan de productie-industrie niet meer zonder stalen materialen. Voor gebouwen met meerdere verdiepingen, bruggen of auto's zijn producten van staal in hoge mate verantwoordelijk voor de stabiliteit en flexibiliteit van dergelijke constructies.
                                                        • Afvalverwijdering

                                                        • SAB Bröckskes biedt verschillende producten aan die bijzonder geschikt zijn voor de afvalverwerkingsindustrie. Of u nu op zoek bent naar compensatie- en verlengkabels voor afvalgaswarmtewisselaars of hoge temperatuur systemen, festoenkabels voor transportbanden of afvalverbrandingsinstallaties, haspelkabels voor kraantoepassingen of Besilen-kabels voor sorteerinstallaties, bij SAB Bröckskes vindt u de juiste kabel voor elk toepassingsgebied. Aanvullende producten voor onze speciale kabels zijn mineraal geïsoleerde thermokoppels, stekkerverbindingen of temperatuursensoren voor gebruik in afvalverbrandingsinstallaties en composteringsinstallaties.
                                                        • Kabels voor medische technologie

                                                        • Kabels voor medische technologie moeten betrouwbaar en veilig zijn. Ze worden op verschillende gebieden gebruikt en moeten aan de hoogste eisen voldoen. Ons brede assortiment van producten zoals robotkabels, siliconenkabels, cleanroomkabels of torsiekabels zijn geschikt voor deze omgevingen. In het laboratorium, in de operatiekamer of in de monitoring zijn onze medische kabels geschikt voor deze toepassingen.
                                                        • 400 Hz vliegtuigvoedingskabel

                                                        • Op luchthavens zijn betrouwbaarheid en veiligheid van groot belang. Door invloeden van buitenaf moeten de daar gebruikte producten weerbestendig, oliebestendig en slijtvast zijn. Ook zijn er af en toe planwijzigingen op het asfalt, waar flexibiliteit gewenst is. SAB Bröckskes voldoet aan deze eisen met zijn assortiment van 400Hz kabels en draden. SAB biedt een reeks kabels voor Ground Power Units (GPU) en Ground Support Equipment (GSE). Of het nu gaat om een vaste installatie, een flexibel gebruik of een oprolbare versie - SAB biedt voor elke toepassing de optimale oplossing. Op verzoek kunnen wij het product als een kant-en-klare "Plug & Play"-oplossing produceren, geassembleerd met 400Hz connectoren van verschillende leveranciers.
                                                        • Kabels voor 3D-meettechniek

                                                        • De optische 3D-meettechniek biedt veel voordelen zoals bijvoorbeeld een contactloze en snelle meting en vervangt steeds meer de klassieke en mechanische meetmethoden. Bovendien kost de tactiele meettechniek niet alleen veel tijd, maar draagt ze ook een hoge bron van fouten. De optische en contactloze meetprocessen zijn 10 tot 1000 keer sneller en het foutenpercentage is relatief laag.

                                                         De eisen aan de meetapparatuur en de bijbehorende accessoires zijn hoog. SAB Bröckskes gaat deze uitdaging aan en biedt een zeer flexibel CATLine-kabelprogramma voor een gecombineerde voeding die geschikt is voor zeer dynamische bewegingen in 3D-scanners en meetapparatuur. De ethernet- en hybride ethernetkabels van deze serie garanderen een betrouwbare signaaloverdracht van 3D-meetgegevens, geometrische afmetingen van componenten en oppervlakte-eigenschappen in 3D-sensoren, camera's, lasers en kwaliteitsborgingssystemen.

                                                         Het toepassingsgebied van deze 3D-meettechniek is bijvoorbeeld productie en inline-metingen, kwaliteitsborging en ontwikkeling en ontwerp.